Managed hosting door True

Compaq opent direct verkoopkanaal

 

Compaq start de verkoop van zijn computers via telefoon en Internet. De prijzen voor de computers die via deze directe kanaal worden aangeschaft, liggen lager dan de prijzen die distributeurs van het concern hanteren. Daarnaast verlaagt het de prijzen voor zijn Presario-consumentencomputers.

Naar verwachting zijn lokale wederverkopers niet bepaald blij zijn met deze aankondiging. Zij verkopen momenteel namelijk het overgrote merendeel van Compaqs PC's. Het concern hoopt deze onvrede te sussen door de distributeurs een 'doorverwijs'-vergoeding van 6 tot 7 procent van de aankoopprijs aan te bieden als zij klanten doorsturen naar Compaqs directe verkoopafdeling. De computerleverancier had vooralsnog geen commentaar op de precieze plannen.
Andere bedrijven, waaronder Hewlett-Packard, zien kansen in deze beslissing van Compaq. "Wij hopen dat sommige wederverkopers hierdoor naar ons overstappen", aldus marketingmanager Jim McDonell van HP's PC-divisie. Analisten reageren overwegend positief over deze stap, die met name is gezet om het snelgroeiende Dell af te weren. "Compaq had geen keus; Dell groeit zo snel dat sommige klanten nu automatisch eisen dat ze direct kunnen kopen", zegt analist Robert Anastasi van Robinson Humphrey, een bureau van aandelenanalisten.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217261). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×