Managed hosting door True

Comdex: AMD toont K7-chip

 

Chipfabrikant AMD heeft op de Comdex-beurs in Las Vegas een eerste blik geboden op zijn toekomstige K7-processor en een bijbehorende moederbord. Deze chip haalt kloksnelheden vanaf 500 MHz en gebruikt een systeembus die op 200 MHz draait. Deze communicatie-doorgang is gebaseerd op technologie van Digitals zware 64-bit Alpha-processor.

De K7 is echter zo ontworpen dat het wel past in Intels Slot 1-interface voor processoren, zodat fabrikanten bestaande standaardonderdelen kunnen gebruiken voor de assemblage van moederborden. Die nieuwe moederborden kunnen dan echter geen chips van Intel ondersteunen, aldus AMD. De fabrikant demonstreerde gisteren een nieuw moederbord waarbij de K7 is gehuisvest in een plastic omhulsel, net zoals Intels Pentium II-processoren. Het Level 2-cachegeheugen van de K7 bevindt zich direct op het moederbord. De krachtige processor werd gedemonstreerd middels de vertoning van een DVD-film die het decomprimeerde zonder hulp van enige video-hardware.
Daarnaast toonde AMD drie nieuwe K6-2-processoren, die draaien op kloksnelheden van 366, 380 en 400 MHz. Overigens wordt deze reeks chips geplaagd door problemen met Windows 95. Het blijkt dat exemplaren die sneller zijn dan 350 MHz bij het starten van Microsofts veelgebruikte besturingssysteem foutmeldingen geven, waarna de computer opnieuw gestart moet worden. Dit probleem doet zich niet voor bij Windows 98. AMD erkent al drie maanden op de hoogte te zijn van dit feit, maar wijt het aan een incompatibiliteit in de software van Microsoft. Intel-processoren lijken echter geen last te hebben van deze fout.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217097). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×