Managed hosting door True

IBM biedt Linux en NT bestandssysteem

 

IBM brengt op 1 december een nieuwe versie uit van zijn AFS-serversoftware die dan ook draait op Linux en Windows NT. Dit zogenoemde Andrew File System is ontwikkeld door de Amerikaanse Carnegie Mellon-universiteit als opvolger van het nu gangbare NFS-bestandssysteem (Network File System).

IBM's AFS-server draaide tot dusver alleen op Unix-systemen. "We hebben in versie 3.5 ondersteuning voor Linux toegevoegd vanwege vraag van grote bedrijven die internationaal opereren", zegt Gail Koerner van IBM-dochter Transarc. Deze divisie heeft de AFS-software ontwikkeld.
Analisten Dan Kusnetsky en Bill Peterson van onderzoeksbureau IDC zijn zeer positief over de steun voor Linux en NT. "Dit draagt in belangrijke mate bij aan de penetratie van Linux in de commerciële markt", aldus Kusnetsky. Collega Peterson legt vooral nadruk op het belang van 'transparante' datatoegang voor eindgebruikers, dus onafhankelijk van besturingssysteem. AFS gebruikt een centrale databank met de locaties van bestanden zodat gebruikers niet eens de server hoeven op te sporen waar een benodigd bestand zich bevindt.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216965). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×