Managed hosting door True

Hotmail claimt 30 miljoen abonnees

 

Het aantal abonnees van de gratis e-mail-dienst Hotmail is, zo beweert eigenaar Microsoft, gegroeid tot dertig miljoen. Het zou daarmee de meest populaire dienst zijn op Internet. Ruim twintig miljoen gebruikers zijn sinds begin dit jaar bijgeschreven, aldus het bedrijf. Microsoft nam Hotmail eind 1997 over.

De softwareleverancier meldt dat Hotmail dankzij deze verdriedubbeling van abonnees in één jaar tijd America Online, dat veertien miljoen gebruikers telt, voorbij streeft. Deze vergelijking gaat enigszins mank door het feit dat Hotmail gratis is terwijl AOL een maandelijks bedrag vraagt. Bovendien veranderen de positie en het ledenaantal van AOL door diens overname van Netscape.
Microsoft zegt echter dat Hotmail elke week een miljoen nieuwe gebruikers verwerkt. Deze aantallen dankt de online-dienst ondermeer aan de integratie met het nieuw leven ingeblazen Microsoft Network (MSN), dat nu fungeert als Internet-portaal. Volgens gegevens van marktonderzoeker Relevant Knowledge was de Hotmail/MSN-combinatie met achttien miljoen bezoekers in oktober op vier na de meestbezochte website. Nummer één was Yahoo met 25,2 miljoen bezoekers, gevolgd door AOL's 24,2 miljoen, Microsofts bedrijfssite die 20,5 miljoen mensen trok en zoekdienst Lycos met 18,3 bezoekers. De vijfde plaats was voor Netscape.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216881). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×