Managed hosting door True

AOL zegt Mozilla.org steun toe

 

Steve Case, president van America Online (AOL), verzekert de ondersteuning van Mozilla.org, Netscape's website voor 'open source software' (oss). Dit schreef de topman in een e-mailbericht aan Jamie Zawinski, Mozilla's technisch directeur.

"Wij staan achter Mozilla.org en hopen dat onze betrokkenheid leidt tot nog meer steun van de ontwikkelaars in de oss-gemeenschap", aldus Case. "Wij realiseren ons zeker dat platform-innovatie voortkomt uit het werk van duizenden gepassioneerde ontwikkelaars. Verder delen wij de overtuiging dat de koers van Mozilla bepaald wordt en moet worden door diegenen die er aan bijdragen. Wij zullen hier ook aan bijdragen, ondermeer door de autonomie van Mozilla te behouden."
De oss-wereld bekijkt de overname van Netscape door AOL zeer kritisch, aangezien de laatstgenoemde firma meer op consumenten is georiënteerd dan op technische ontwikkeling. AOL dankt zijn groei deels aan het gesloten houden van zijn online-gemeenschap door het gebruik van eigen technologie. Netscape-directeur Mike Homer heeft al verklaard dat Mozilla voor meer staat dan alleen Netscape. "Ik weet dat dat ook voor AOL geldt", aldus Homer.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216861). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×