Managed hosting door True

Nat Semi integreert scanner in chip

 

National Semiconductor (Nat Semi) onthulde gisteren een chip die alle functies van een professionele kleurenscanner in zich draagt. Dit is de eerste grote stap van de chipproducent in zijn strategie om steeds meer functionaliteit van randapparatuur en PC-componenten te verwerken in enkele processoren.

"Wij zetten hiermee een nieuwe standaard in de verhouding tussen prijs en prestatie voor scanners", zegt Bill Stacy, vice-president van Nat Semi's divisie voor systeemproducten. De nieuwe LM9830-chip integreert niet alleen een aantal chips in een enkele, maar is volgens de fabrikant ook aanzienlijk sneller dan huidige scanners. "Dit verkort ook de tijd waarin onze klanten hun producten op de markt kunnen brengen doordat ze minder elektronica en software hoeven te verwerken."
Het bedrijf zegt al te onderhandelen met geïnteresseerde partijen, maar onthult nog geen namen. De prijs voor scanners ligt gemiddeld al onder de honderd dollar. De nieuwe chip van Nat Semi kost tien dollar per stuk in hoeveelheden van duizend exemplaren.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216857). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×