Managed hosting door True

Microsoft hekelt overheidsgetuige

 

Microsoft beweert in de lopende antitrustzaak van Justitie dat overheidsgetuige Frederick Warren-Boulton bewijsmateriaal verkeerd interpreteert en weergeeft.

Advocaat Michael Lacovara, die de softwareleverancier verdedigt, heeft de verklaringen van Warren-Boulton doorgeplozen en stelt dat die antitrust-expert citaten van Microsoft-directeuren uit hun verband trekt.
Lacovara stelt verder dat de overheidsgetuige de kracht van Microsofts concurrenten te laag heeft ingeschat. Hij verwijst hiermee naar de recente overname van Netscape door America Online.
De Microsoft-advocaat toonde interne e-mailberichten van AOL-directieleden waarin de gevolgen van een eventuele overeenkomst met Microsoft werden geschetst. Volgens die berichten zou de verwerking van AOL's software in het Windows-besturingssysteem maandelijks 25.000 tot 75.000 nieuwe abonnees opleveren. "Dat is een flink aantal, maar niet genoeg om de markt radicaal te veranderen", aldus Lacovara. Microsoft stelt dat Windows niet nodig is voor het succes van een technologie-product, zoals een webbrowser of AOL's netwerksoftware.
Economist Warren-Boulton berekende echter dat 75.000 nieuwe abonnees per maand voor AOL een jaarlijkse omzet van grofweg 16 miljoen dollar betekent. "Ik weet niet of dat 'een radicale verandering van de markt' inhoudt, maar het is wel een flink deel daarvan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216849). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×