Managed hosting door True

Einde IBM Officevision is in zicht

 

IBM heeft plannen om zijn Officevision/400-software te schrappen ten gunste van de AS/400-implementatie van Lotus Domino. Vanaf de komende lente stopt het computerbedrijf met het ontwikkelen van verbeteringen voor deze software en lokt het Officevision-gebruikers naar Domino.

De ondersteuning voor dit pakket blijft echter nog tot eind 2000 bestaan.
Oorspronkelijk koesterde IBM nog plannen om de verschillende implementaties van dit kantoorapplicatie-pakket te verenigen en een versie voor PC-servers uit te brengen. Lang voordat Microsoft begon aan de verovering van de markt voor geïntegreerde kantoorsoftware bood IBM onder de naam Officevision al rudimentaire tekstverwerking, databanktoegang met tekstbestanden, e-mail en kalenderfunctionaliteit voor zijn AS/400- en mainframe-platformen.
Inmiddels hebben PC's met Microsofts Office deze markt nagenoeg veroverd. Op IBM's AS/400-servers leeft Officevision nog voort, mede dankzij een aantal moderniseringen zoals een grafische gebruikersinterface, ondersteuning voor Internet-standaarden voor e-mail en verbinding met de Domino-groupware.
Begin vorig jaar werd IBM's voorkeur voor Lotus-software al zichtbaar. Het bedrijf introduceerde toen een reeks hulpmiddelen voor het omzetten van een aantal Officevision-bestandsformaten naar Lotus Notes-formaten. Naar verwachting komt IBM binnenkort met hulpmiddelen voor het converteren van opgemaakte tekstdocumenten naar Notes. Het Belgische bedrijf Inventive Designers biedt dergelijke software nu al.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216841). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.