Managed hosting door True

IT in Europa heeft 500 duizend vacatures

 

De IT-sector in de landen van de Europese Unie heeft een half miljoen open staande vacatures. De werkgelegenheid in de branche steeg in drie jaar tijd met vierhonderdduizend.

Bedrijven in deze sector hebben grote moeite met het vinden van gegadigden voor vacante functies. Het aantal vacatures loopt naar verwachting op tot 1,2 miljoen in 2002.
Tot die conclusie komt de Europese Commissie in een rapport dat werd samengesteld naar aanleiding van de EU-werkgelegenheidsstop in Luxemburg.
De belangrijkste belemmeringen bij het vervullen van de vacatures zijn volgens de Commissie het tekort aan gekwalificeerd personeel en de moeilijkheden die beginnende ondernemers in de IT-sector hebben met de financiering van hun bedrijf.
In de Verenigde Staten gaat volgens de Commissie 55 procent van het risiconemend investeringskapitaal naar de sector, in Europa is dat niet meer dan 17 procent. Door het gebrek aan fondsen zien kleine ondernemingen zich vaak genoodzaakt aan te haken bij grotere concurrenten. De Commissie wil dat de nationale ministers van werkgelegenheid met voorstellen komen die de toestroom naar de informatiesector moeten verbeteren.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×