Managed hosting door True

IBM ziet toekomst in snel DDR-geheugen

 

Computerfabrikant IBM gaat geheugenchips produceren die zijn gebaseerd op de zogenaamde DDR-technologie (double data rate). Het bedrijf heeft voor de komende vijf jaar de productie en ontwikkeling van dit type geheugen-chip op de agenda staan.

Met de prestaties die dit geheugen levert, denkt het bedrijf de snelle ontwikkeling van microprocessors te kunnen bijbenen.
De keuze voor de DDR-technologie is enigszins verwonderlijk omdat een andere technologie, deDirect Rambus, tamelijk populair is onder leveranciers van desktopcomputers en de de facto standaard leek te worden.
Naast IBM hebben elf andere chipproducenten ondersteuning van deze technologie aangekondigd. Hieronder bevinden zich Fujitsu, Micron, Mitsubishi, NEC, Samsung, Siemens en Toshiba. Microprocessorfabrikanten AMD en Intel scharen zich achter de Rambus-technologie. IBM ziet vooral een rol weggelegd voor dit type geheugen in de servermarkt. Analisten verwachten echter dat het vooral gebruikt gaat worden als alternatief voor de Rambus en in grafische toepassingen.
De productie van prototypes van 64 Mb op 0,2 micron is al begonnen; een 256 Mb-type, eveneens op 0,2 micron is in ontwikkeling. Medio volgend jaar moeten deze massaal op de markt verschijnen. In de komende vijf jaar staan ook 0,175 micron chips van 128 Mb en 0,15 micron chips van 256 Mb op de planning ; deze worden verwacht in de loop van 2001.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×