Managed hosting door True

VS 2000-amnestie is te onbekend

 

De regering van de Verenigde Staten biedt bedrijven amnestie voor millennium-aansprakelijkheid, maar de termijn voor het indienen van verzoeken daarvoor is al stilletjes verstreken.

Het gaat hier om een nieuwe Amerikaanse wet die bedrijven vrijspreekt van onjuiste verklaringen over hun 2000-bestendigheid, mits die uitspraken niet met opzet zijn gedaan.
Deze 'Year 2000 information and readiness disclosure act' moet organisaties aansporen informatie met elkaar te delen zonder angst voor juridische represailles. Het probleem is echter dat de 'inschrijvingstermijn' op drie december 1998 is verlopen. Hierdoor vallen veel bedrijven buiten deze boot, vooral firma's buiten de Verenigde Staten. Zij zijn wellicht niet eens op de hoogte van deze kwestie, laat staan van het aansprakelijkheidsgevaar.
Dit betreft bijvoorbeeld exportbedrijven die producten verschepen naar de VS. Wanneer zij niet kunnen leveren doordat hun eigen toeleveranciers ten prooi vallen aan het 2000-probleem, zijn zij aansprakelijk te stellen door hun afnemers. Ook importeurs van goederen uit de VS lopen risico. Zij verliezen het recht hun Amerikaanse leveranciers aan te klagen wanneer die vanwege 2000-problemen hun overeenkomsten niet kunnen nakomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×