Managed hosting door True

IBM geeft broncode mailsoftware weg

 

IBM stelt de broncode beschikbaar van een nieuw email-programma dat boodschappen kan opslaan en doorsturen met een hoog beveiligingsniveau. Deze software, Secure Mailer, dient als een elektronisch postkantoor voor servers die verbonden zijn met Internet. De software is ontwikkeld door IBM-onderzoeker Wietse Venema.

IBM zegt het gratis, 'open source' model voor software-distributie te gebruiken om zeker te stellen dat het programma wijdverspreid raakt. 'Open source' is gebaseerd op het principe dat niet alleen software, maar ook de broncode daarvan gratis verkrijgbaar moet zijn. Zo kunnen ontwikkelaars wereldwijd die software verbeteren. Zij moeten hun bijdragen echter ook weer gratis beschikbaar stellen. "Dit is IBM's Kerstgeschenk aan Internet", meent analist Abner Germanow van onderzoeksbureau IDC. "De vrijgegeven programmatuur vormt namelijk de kern van de mailsoftware. Dit gaat verder dan alleen het verdienen van geld; het idee is de wereld te verbeteren door dit te delen."
IBM tast, net zoals vele andere softwarebedrijven, voorzichtig het 'open source'-model af op zoek naar een strategie voor deze niet-commerciële benadering. Vorige week nog gaf het concern de broncode weg voor een compiler. Dat is een hulpmiddel waarmee ontwikkelaars instructies kunnen omzetten van een programmeertaal in de binaire machinetaal van een computer. Daarnaast heeft IBM de 'open source' webserver Apache omarmd in zijn webstrategie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216545). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×