Managed hosting door True

Philips licentieert audio-visueel net

 

De elektronica-divisie van Philips verleent vanaf komende lente licenties voor een universeel audio-visueel netwerk dat diverse apparaten met elkaar moet verbinden.

Tot op heden zijn acht bedrijven overeengekomen een specificatie te ontwikkelen voor dit Home Audio/Visual Interoperability-project (Havi). Deze groep bestaat uit Sony, Sharp, Grundig, Hitachi, Matsushita Electric Industrial, Toshiba, Thomson Multimedia en Philips.
Het licentieprogramma van Havi is bedoeld voor fabrikanten van consumentenelektronica en multimedia-apparatuur. Met deze Java-middleware kunnen zij hun producten met elkaar verbinden. Hiervoor gebruikt deze architectuur de digitale verbindingsstandaard Ieee-1394, beter bekend als Firewire. Volgens Philips kunnen software-ontwikkelaars hierdoor interactieve Java-applicaties en gebruikersinterfaces maken die meerdere apparaten omvatten.
De Havi-software moet echter eerst nog enkele problemen overwinnen. Deze middleware is bijvoorbeeld nog wat beperkt. Een IP-protocolstack zou te gecompliceerd zijn voor het gemiddelde Havi-compatibele apparaat. De Havi-groep beweert op zijn website weer dat dit wordt aangepakt zodra de Internet Engineering Task Force een specificatie heeft bepaald voor het vervoer van IP-verkeer over Ieee-1394. Vooralsnog lijkt Havi toch beperkt te blijven tot decodeerkastjes, digitale videorecorders en hifi-apparatuur. Philips werkt ook samen met Microsoft aan de specificatie voor een draadloos thuisnetwerk dat PC's met consumentenelektronica moet verbinden. Een brug tussen deze twee infrastructuren is zeker mogelijk, aldus woordvoerders van het Nederlandse concern.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216537). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×