Managed hosting door True

Sun versoepelt regels Java-ontwikkeling

 

Sun Microsystems gaat zijn licentiestructuur voor Java veranderen. De licentiekosten voor ontwikkelorganisaties worden opgeschort. In het vervolg gaat Sun bedrijven die gebruik maken van Java-software royalties in rekening brengen. Dit maakt de onderneming vandaag tijdens de Java Business Expo in New York bekend.

Sun wordt vaak bekritiseert vanwege de krampachtige houding met betrekking tot het platformonafhankelijke Java. Waarschijnlijk zal het bedrijf zijn macht over de technologische ontwikkeling van Java minder absoluut uitoefenen. Dan zouden ook bedrijven als IBM en Oracle daar een actievere bijdrage aan kunnen en willen leveren.
Volgens David Gee van IBM gaat Sun waarschijnlijk zijn licentievoorwaarden versoepelen, zodat technologische ontwikkelingen op Java-gebied van bijvoorbeeld IBM beschermd zijn. "Als IBM vandaag een nuttige aanvulling op de Java Developers Kit (JDK) ontwikkelt, moet het die aan Sun weggeven. Die heeft het intellectueel eigendom in handen. Waarom zou een bedrijf zich daarvoor inspannen als er niets tegenover staat", vraag Gee zich af in een interview met Cnet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216493). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×