Managed hosting door True

Microsoft doet Jini-tegenzet in januari

 

Microsoft onthult op 7 januari aanstaande zijn eigen technologie voor intelligente, heterogene thuis- en bedrijfsnetwerken. Hiermee wil de softwareleverancier de Jini-netwerktechnologie van rivaal Sun Microsystems de pas af snijden.

Sun lanceert die Java-infrastructuur ook in januari, terwijl Microsoft zijn alternatief oorspronkelijk pas in april zou lanceren op de Winhec-conferentie. De technologieën van beide bedrijven moeten het mogelijk maken diverse diensten en apparaten, waaronder PC's, mobiele telefoons en printers, zich automatisch te laten aanmelden op netwerken en de daaraan verbonden andere apparaten en diensten.
Tot op heden deed Microsoft het hele Jini-concept af als 'oude wijn in nieuwe zakken'. Nu kondigt het bedrijf echter aan dat Craig Mundie, directeur consumentenstrategie, op 7 januari tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een toespraak over netwerken met intelligente componenten zal houden. Daarbij zal de topman ook het thema 'universele plug & play' aansnijden. Dat komt neer op Microsofts Jini-alternatief.
Ondertussen werkt Novell, in samenspraak met Sun, aan het Nettop-project. Dat is een Jini-achtige technologie die aansluiting op Suns Java-netwerkarchitectuur moet bieden. Novell-president Eric Schmidt, die vroeger bij Sun werkte, zei afgelopen zomer al te willen samenwerken met zijn oude werkgever.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216481). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×