Managed hosting door True

Microsoft aangeklaagd voor muis

 

Microsoft is aangeklaagd door een Zuid-Californische hardwarefabrikant vanwege inbreuk op auteursrechten en diefstal van handelsgeheimen. Het gaat hier om het ontwerp van een ergonomische muis, die Microsoft aan de man brengt als de Intellimouse Pro.

Deze zou een imitatie zijn van de Goldtouch Mouse van aanklager Goldtouch Technologies.
Volgens de aanklacht kwam de softwareleverancier met zijn muis op de markt nadat directeuren van beide bedrijven gesprekken hadden gevoerd over het ontwerp van het apparaat. Dit komt volgens Goldtouch neer op het stelen van zijn handelsgeheimen en het schenden van zijn rechten. Het bedrijf vraagt om rechtspraak middels een jury en eist een geldbedrag van ruim één miljard dollar ter genoegdoening.
Goldtouch zou in 1995 een muis hebben ontworpen die het risico op rsi (repetitive strain injury), ofwel een muisarm, minimaliseert. In september 1997 bespraken afgevaardigden van het bedrijf het ontwerp van deze ergonomische muis met vertegenwoordigers van Microsoft. De aanklacht van Goldtouch stelt dat het softwarebedrijf na die bijeenkomst voordeed niet geïnteresseerd te zijn. Microsoft zou gezegd hebben dat diens huidige muisontwerpen voldeden. Een jaar later verscheen echter de Intellimouse Pro op de markt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216417). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×