Managed hosting door True

Intel doet PC stevig op slot

 

Intel geeft toekomstige chipsets nieuwe beveiligings- en software-functionaliteit die de aanstaande Katmai-processoren moeten optimaliseren voor elektronische commercie- en multimedia-toepassingen.

Softwarebedrijven, halfgeleiderfabrikanten en systeemleveranciers maken zich echter zorgen dat de processorgigant hun markten besluipt en verder doordringt in de hele PC-architectuur.
De plannen van Intel draaien om een stukje flash-geheugen (semipermanente halfgeleider) dat belangrijke Bios-functies bevat. Deze zogenoemde firmware-hub zal een onderdeel zijn van de Camino-, Carmel- en Whitney-chipsets, die volgend jaar samen met de Katmai-processoren op de markt verschijnen. De genoemde chipsets worden naar verwachting ook gebruikt door de toekomstige 64-bit Merced-processoren. De leverancier zelf geeft geen commentaar op deze producten omdat ze officieel nog niet zijn aangekondigd.
Online bronnen melden dat de firmware-hub in wezen een flash-chip is met cryptografische sloten op de lees- en schrijfmogelijkheden. De in de hardware gebakken beveiligingsmogelijkheden omvatten ondermeer een cryptografische codeerder die digitale certificaten kan authentificeren. Elk van die beveiligingssleutels kan toestemming bevatten om bijvoorbeeld een besturingssysteem te draaien of een bepaal programma te activeren. Dit moet illegaal gebruik van software tegengaan en de PC identificeren en beveiligen bij online-transacties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216413). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×