Managed hosting door True

Oracle schoolt duizenden mensen om

 

Oracle Nederland start in 1999 een groot omscholingsprogramma. Het initiatief, Bizid genaamd, moet vanaf 2000 jaarlijks vijfhonderd Oracle-specialisten op de arbeidsmarkt brengen. Bizid is bestemd voor mensen die geen IT-achtergrond hebben, en vooral voor personen die bij andere bedrijven op straat zijn gezet.

Het gaat volgens een woordvoerster van Oracle om een Nederlands initiatief, dat andere afdelingen van het bedrijf kunnen overnemen. Eerst schoolt het softwarebedrijf docenten van de Hogeschool Utrecht bij. Deze leerkrachten zullen uiteindelijk voor de Oracle-klassen staan. "Wij betalen de cursus van de docenten; de hogeschool maakt hun werknemers hiervoor vrij", aldus de woordvoerster.
Oracle-directeur Nico van de Ven: "Bedrijven die hun mensen aan dit programma laten meedoen, mogen hen weer terugnemen. Verder kunnen wij deze specialisten ook zelf gebruiken, maar ze zijn ook bestemd voor onze partners." Het softwarebedrijf heeft op dit momenten contacten gelegd met andere IT-bedrijven, om die de gelegenheid te geven zich bij dit project aan te sluiten. De onderneming kan nog geen namen geven, maar het gaat voornamelijk om hardware-leveranciers.
In 1999 starten twee proefklassen, die uiteindelijk honderd specialisten moeten afleveren. De cursus duurt ruim honderd dagen. Van de Ven: "In eerste instantie gaat het om vijfhonderd deelnemers, maar dat zullen er duizenden moeten worden. De hele IT-sector kan hiervan profiteren." De opleiding kost tweeduizend gulden per deelnemer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216357). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×