Managed hosting door True

Netpresenter bedreigt Pointcast

 

De Nederlandse nieuwsserver Netpresenter vormt met de nieuwste versie van zijn push-programma een serieuze bedreiging voor zijn grote Amerikaanse concurrent Pointcast. De kracht van Netpresenter 3.0 ligt voornamelijk in de veel kleinere belasting voor het systeem waarop het draait.

Frank Hoen, directeur van het Limburgse Netpresenter, stelt dat Pointcast per gebruiker ergens tussen de 7- en 20 MB aan ruimte op de harde schijf in beslag neemt, tegenover ongeveer 200 kB van Netpresenter.
Iets dergelijks geldt ook voor de bandbreedte: "Pointcast is een van de meest gedeïnstalleerde programma's in het Amerikaanse bedrijfsleven, omdat veel netwerken kampen met de bandbreedte." Chris Lewis van de Yankee Group bevestigt dit: Veel bedrijven hebben nogal te leiden onder Pointcast omdat dit het netwerk enorm vertraagt."
In tegenstelling tot Pointcast heeft Netpresenter geen speciale server nodig. Het is te laden op iedere willekeurige bestandsserver. Volgens Hoen biedt zijn nieuwsserver ook grotere controle over de inhoud van de server. Bedrijven kunnen hun eigen nieuwskanalen maken en deze over de eigen intra- of extranetten verspreiden.
Het bedrijf heeft al een klant gevonden in de Engelse bank Barclays. Hoen zegt daarnaast al zo'n tweehonderd multinationals voor zijn product geïnteresseerd te hebben.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/216037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×