Managed hosting door True

Veel scepsis over betalen via Internet

Computerbezitters twijfelen nog steeds sterk aan de veiligheid van het betalingsverkeer via Internet, zo blijkt uit de Virtual Finance Monitor. De laatste tijd is de bezorgdheid weer toegenomen door negatieve berichten over de veiligheid.

Slechts 19 procent van de respondenten vindt dat een creditcard veilig bruikbaar is voor transacties via Internet. Zelfs de meeste Internet-gebruikers onder de respondenten staan negatief tegenover betalen via Internet. Vooral ouderen zien dit niet zitten.
Elke twee maanden laat automatiseerder Roccade Finance trends op het gebied van persoonlijke financiën onderzoeken. Marktonderzoeker Trendbox benadert volwassen Nederlanders die de geldzaken in het huishouden regelen en thuis over een computer beschikken.
De afgelopen tijd is het publiek nuchterder gaan denken over de 'macht' van Internet. De mogelijkheden ervan worden nog steeds onderkend, maar het wordt niet meer als zaligmakend gezien. De consument is ook minder stellig over het gebruik van Internet voor met name financiële transacties. Bovendien relativeert hij de toekomstige mogelijkheden meer dan twee maanden geleden. Wel ziet hij betalen via Internet als gemakkelijk; je hoeft de deur niet uit en het kost minder tijd.
Internet zal het 'klassieke' telebankieren waarschijnlijk niet op korte termijn verdringen. De meeste ondervraagden, 81 procent, willen zeven dagen per week 24 uur per dag inzicht hebben in de eigen financiële situatie. De doelgroep meent dat persoonlijk contact met de bank noodzakelijk blijft. Wel moeten banken Internet-diensten bieden.
Het grote voordeel van Internet als medium voor financiële transacties is de snelheid. Verder kan Internet ingewikkelde financiële diensten toegankelijker maken. Het biedt volgens de respondenten grote mogelijkheden op het vlak van financiële dienstverlening, bijvoorbeeld hypotheken en pensioenverzekeringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.