Managed hosting door True

Forse kritiek op ICT-plan VVD

 

Het plan van de VVD om 250 miljoen gulden extra te besteden aan ICT is op forse kritiek gestuit. Nederland bevindt zich volgens VVD-kamerlid Voûte in de grijze middenmoot.

De 250 miljoen zou een impuls moeten zijn om een leidende rol te verwerven op het gebied van informatie- en telecommunicatietechnologie. Minister Hans Wijers beaamt dat Nederland geen leidende positie heeft, maar de grijze middenmoot vindt hij wat overdreven. "Op een aantal gebieden behoren wij zelfs tot de leidende landen."
Het plan van de VVD omvat onder andere bevordering van de handel via Internet en elektronische aangifte van diefstal door winkeliers. Verder zouden de diverse overheden uitgaven aan IT meer op elkaar moeten afstemmen. Dit zou honderden miljoenen guldens kunnen besparen. Wijers noemt het idee echter naïef. De minister meent dat dit alleen tot centralisatie en bureaucratie zal leiden. Een dergelijk plan zal volgens hem dan ook veel duurder uitpakken dan de genoemde 250 miljoen.
CDA, PvdA en D66 zien weinig in het plan. D66-kamerlid Roethof noemt het plan "een samenvatting van wat we allemaal al willen", en volgens CDA'er De Haan schort er nogal wat aan de financiering.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/215489). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×