Managed hosting door True

Directie Origin voor rechter

 

Robert Pickering, directievoorzitter van Origin, is gedagvaard door een Amerikaanse rechtbank. Een aantal boze aandeelhouders van het bedrijf Medaphis beschuldigt de huidige Origin-directeur van malversaties tijdens de overname van Medaphis door het bedrijf BSG.

Pickering was destijds topman van BSG. Het bericht wordt bevestigd door de voorlichter van Origin. "We wisten dat er een aanklacht lag tegen Pickering, maar we zijn ook verrast door deze melding. Het gaat erom dat een aantal aandeelhouders niet tevreden is over de prijs die ze voor hun aandelen ontvingen."
Pickering is sinds 1 februari dit jaar in functie bij Origin. Als de rechtszaak voor hem negatief uitvalt, rest hem waarschijnlijk niets anders dan zijn functie bij de Philipsdochter neer te leggen. Hij is daarmee dan de vierde topman die in korte tijd het veld moet ruimen.
De problemen met het invulllen van het managementteam bij Origin staan niet op zich. De botsing van culturen tussen de verschillende voormalige Philips-automatiseringsonderdelen en softwarehuis BSO, waaruit het huidige Origin is opgebouwd, lijken eenbraindrain op gang te brengen van vooral oud-BSO medewerkers. "Het verloop is erg groot", vertelt bijvoorbeeld een ex-manager, die enige weken geleden zijn eigen bedrijf startte en daarvoor een handvol Origin-werknemers rekruteerde. De weglopers laten zich niet meer door een mogelijk concurrentiebeding tegenhouden. "Ik heb wel een concurrentiebeding, maar dat is niet meer rechtsgeldig. Toen ik in dienst kwam van een andere vennootschap binnen het bedrijf, is men vergeten dat beding te herbevestigen. Het verbaast me overigens wel dat Origin de ontstane gaten telkens weer weet op te vullen", aldus de ex-manager.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/215401). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×