Managed hosting door True

Overheid doet brede oproep 2000-probleem

 

De overheid start met een aantal marktpartijen een nationaal appèl om voldoende mensen te werven die aan de oplossing van het millennium-probleem gaan werken.

De Rijksoverheid sluit hiertoe vandaag een convenant met het Millennium-Platform, grote IT-bedrijven, uitzendorganisaties, Vereniging van Opleidingsinstituten Informatica, Pion en Arbeidsvoorziening. Dit initiatief is genomen omdat de betrokken partijen verwachten dat het aanbod van Jaar 2000-deskundigen te klein is om de vraag voor de komende jaren aan te kunnen.
Het nationaal appèl richt zich op mensen die een mbo-, hbo- of universitaire opleiding hebben gevolgd of over een vergelijkbaar ervaringsniveau beschikken. Het gaat hierbij om studenten, werkenden, vutters en werklozen.
De betrokken opleidingsinstituten gaan samen met de IT-bedrijven de kwalificaties en functieprofielen opstellen van de Jaar 2000-functies. Behoefte ontstaat vooral aan adviseurs, projectleiders, analisten, teamleiders voor testen en aanpassen van de systemen, testers en aanpassers zelf. De overheid neemt belemmeringen weg die scholen met behoud van uitkering bemoeilijken. Studenten die voor langere tijd meewerken, kunnen zich tijdelijk uitschrijven voor de studiefinanciering. Tevens zal het ministerie van Onderwijs duaal onderwijs versterken, zodat studenten scholing en werken in de praktijk kunnen combineren. Indien dit initiatief onvoldoende arbeidskrachten oplevert, zal de Arbeidsvoorziening voorrang geven aan de behandeling van de werkvergunningen voor 2000-werkkrachten buiten de Europese Unie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/215237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×