Managed hosting door True

Kamer wil onafhankelijk telecom-toezicht

 

De Tweede Kamerfracties van PvdA en D66 zijn er weinig gelukkig mee dat het toezichthoudende orgaan op telecommunicatie-gebied, de Opta, door de marktsector zelf wordt gefinancierd.

Ze vrezen dat de onafhankelijkheid in het geding komt als betrokken bedrijven hun eigen toezichthouder moeten betalen. Slechts een fractie van de 1,8 miljard gulden die de veiling van mobiele frequenties heeft opgebracht, zou al voldoende zijn voor de bekostiging van de Opta. PTT Telecom draagt het meest bij aan de financiering van deze toezichthouder.
Het werkterrein van de Opta ligt dicht bij dat van de Nieuwe Mededingingsautoriteit (NMA). Deze laatste instantie valt onder Economische Zaken en bestrijkt een breed gebied. In principe moeten beide instellingen hun beleid op elkaar afstemmen. Mochten ze daar niet uit komen, dan moeten de ministers van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken de knoop doorhakken. Echter, de overheid is als 44 procent-aandeelhouder van KPN ook belanghebbende, aldus D66-woordvoerster Guikje Roethof. Daarom stelt ze voor dat de overheid dit belang verder gaat terugbrengen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/215065). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.