Managed hosting door True

Baan verwikkeld in politiek geschil

 

Baan ruziet met de Duitse Groene Partij over de vraag of de softwareleverancier aansprakelijk is voor de ineenstorting van nieuwe computersystemen bij zeven technische colleges.

De Duitse afdeling van Baan ontkent met klem de beschuldigingen van de regionale politieke partij dat het "rotzooi-data heeft geleverd terwijl het zijn zakken vulde met miljoenen".
De Groenen uiten deze beschuldigingen in een verklaring gedateerd op 9 december. Het twistpunt is de implementatie van Baans automatiseringssoftware (erp) bij zeven Duitse academische instellingen in de deelstaat Neder-Saksen. Dit was onderdeel van een project om de budget- en accountingsystemen van de colleges te moderniseren.
Het project liep echter uit op een ineenstorting van het systeem. Een enorme data-corruptie was het gevolg, aldus Michel Golibrzuch, woordvoerder van de Groene Partij. Hij eist dat de Duitse deelstaat het contract met Baan beëindigd en dat het bedrijf compensaties betaalt aan de academische instellingen. Baan ontkent schuld en wijt de problemen aan de complexiteit van de applicatie. Bovendien is de situatie bij zes van de zeven colleges al opgelost, aldus directeur Jurgen Richter.
Het parlement van Neder-Saksen neemt pas een beslissing over verdere stappen na een bijeenkomst met de colleges volgende maand. Verder stelt het regionale ministerie van Financiën een rapport op over deze kwestie. Volgens Golibrzuch is het afsluiten van staatscontract beïnvloedt door Baans sponsorschap van de Expo 2000-beurs in het Neder-Saksense Hanover en de geplande constructie van een Baan manager-school in diezelfde stad.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214301). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×