Managed hosting door True

Forrester: sterke groei e-handel in VS

 

Elektronische commercie levert binnen de komende vijf jaar 9 procent op van de totale handelsomzet in de Verenigde Staten. De omzet uit online-handel tussen bedrijven stijgt van 43 miljoen dollar dit jaar naar 1,3 miljard dollar in 2003. Dit beweert onderzoeksbureau Forrester Research in een nieuw rapport.

Deze voorspellingen zijn een nogal scherpe bijstelling van de verwachtingen die Forrester anderhalf jaar geleden nog uitte. Toen voorspelde de marktonderzoeker nog dat elektronische commercie in 2002 slechts 237 miljoen dollar zou opleveren. Forrester concludeert dat online-handel in de Verenigde Staten nu een punt van kritische massa heeft bereikt en de komende vijf tot tien jaar in een stroomversnelling raakt.
De computer- en elektronica-industrie zal hierbij voorgaan, maar op korte termijn gevolgd worden door de luchtvaart-, defensie-, petrochemische, nutsmiddelen- en auto-industrieën. Vooral de handel van bedrijf tot bedrijf via Internet zal explosief toenemen, voorspelt het onderzoeksbureau. Deze ontwikkeling leidt tot lagere prijzen die de 'real-time' levering van en vraag naar producten en diensten reflecteert.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/214209). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×