Managed hosting door True

Intel neemt aandeel in Think3

 

Intel heeft een minderheidsaandeel gekocht in Think3, leverancier van cad-software (computer aided design). Dit bedrijf, voorheen bekend als Cad.Lab, is opgericht door ex-president Joe Costello van Cadence Design Systems.

Think3 maakt driedimensionale cad-software voor het mechanisch ontwerpen van diverse producten, variërend van consumentenapparaten tot aangepaste luxe auto's. Intel meldde donderdag al dat het samenwerkt met de softwareleverancier om diens producten te optimaliseren voor de eigen microprocessorarchitectuur. Dit valt onder Intels strategie om marktaandeel weg te snoepen van Unix-werkstations, die traditioneel gebruikt worden voor rekenintensieve ontwerpapplicaties.
De twee bedrijven onthullen niet de voorwaarden of de omvang van Intels aankoop. Costello verklaart uit te zijn op een revolutie in de 3D-ontwerpwereld. "Wij denken dat dit elk moment kan gebeuren, ondermeer doordat de hardware van tegenwoordig makkelijk de prestatie-eisen van 3D-software aankan, en dat voor een prijs die de massa kan en wil betalen", aldus Costello.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213797). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×