Managed hosting door True

Lespakket voorkomt RSI bij kinderen

 

Twee ergotherapeuten hebben een methode ontwikkeld die moet voorkomen dat jonge kinderen RSI krijgen. Ze leren in vijf lessen een ergonomische houding aan te nemen.

Steeds vaker treft RSI, ofwel de muisarm, ook kinderen. De leeftijd waarop kinderen achter de PC kruipen, daalt: in Nederland leren kinderen al in groep 1 en 2 met de computer werken. Het RSI-centrum in Utrecht constateert echter een tekort aan aandacht voor de preventie van gezondheidsproblemen bij kinderen door computergebruik. De aandoening is goeddeels te voorkomen door onder meer een goede lichaamshouding.
Het aanleren van deze goede gewoonten zou moeten aanvangen zodra iemand voor het eerst met een computer gaat werken, zo stelt het centrum. "Jonge kinderen ontwikkelen gewoonten die zij hun hele leven zullen toepassen. Zij zouden dus de doelgroep van preventie van RSI moeten zijn."
Tot nog toe ontbrak het aan geschikte methoden. Met het lespakket 'Muisje Max wil geen muisarm' vullen ergotherapeuten Janneke van Druten en Dorrit Jansen deze leemte op. Het is bestemd voor kinderen uit groep 2 van de basisschool.
Leerkrachten van basisscholen die het pakket uitprobeerden, zagen de houding van de kinderen verbeteren. Het pakket wordt gratis gedistribueerd door het RSI-centrum.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/138128). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×