Managed hosting door True

Bluetooth: Philips en HP sluiten deal

 

Philips heeft een belangrijke slag geslagen door Bluetooth-modules te gaan leveren voor de printers van Hewlett-Packard.

Door de oem-deal met 's werelds grootste fabrikant van desktop-printers zet het Eindhovense concern een forse stap in de richting van een prominente positie in de snel groeiende markt voor draadloze applicaties. Een positie die Philips nadrukkelijk nastreeft, zo vertelde de als nieuwe coo aangewezen Gerard Kleisterlee tegen analisten. Bluetooth introduceert een standaard voor apparaten om draadloos over korte afstanden met elkaar te communiceren.
Het elektronica-bedrijf heeft verder nog geen details over het contract naar buiten gebracht.
De overeenkomst met HP komt op een moment dat Philips openbaar heeft gemaakt dat het zijn componenten-divisie verhuist naar Californië, om zo zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten te versterken. Het schip krijgt ook een nieuwe kapitein: Matt Medeiros. De Amerikaan, voorheen onder meer werkzaam bij Apple, neemt de taken over van Gerard Kleisterlee, die op zijn beurt Cor Boonstra zal opvolgen als directeur.
Kleisterlee zei verder dat Philips zijn sterke positie op de markt voor LCD-schermen en optische herschrijfbare schijven wil uitbreiden. Het concern verwacht 2000 als recordjaar in de boeken te kunnen bijschrijven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/138076). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×