Managed hosting door True

TNT Post Groep ziet kansen in e-handel

 

De TNT Post Groep (TPG) ziet aantrekkelijke mogelijkheden op het terrein van de elektronische handel. De onderneming heeft haar zinnen daarbij vooral gezet op de afhandeling van de via Internet geplaatste bestellingen.

Die afhandeling biedt TPG enorme kansen, verzekerde topman Ad Scheepbouwer gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers van zijn concern. Over drie jaar moet de aanvullende dienstverlening kunnen leiden tot 3 procent extra omzet, ofwel zo'n zeshonderd- tot zevenhonderd miljoen gulden.
TPG mikt op dit gebied binnen drie jaar op een marktaandeel van 25 procent in Europa. Omdat het concern nog niet beschikt over een goed netwerk in de VS, blijft de Amerikaanse markt voorlopig buiten beschouwing.
De nieuwe dienst is vooral bedoeld voor de B2B-markt (business-to-business). Daarvoor werkt TPG samen met twee Amerikaanse bedrijven, Ordertrust en Descartes Systems Group. De eerste heeft volgens Scheepbouwer een leidinggevende positie in de VS op het gebied van orderverwerking. Descartes is gespecialiseerd in software die allerlei disciplines bij de orderverwerking via Internet elektronisch samenvoegt, zoals bestelling bij de diverse magazijnen, de uitlevering, de bezorging en de betaling.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×