Managed hosting door True

Ook in Vianen 82 ontslagen bij WOL

 

Niet alleen het Rotterdamse hoofdkantoor van World Online, maar ook de vestiging in Vianen krijgt te maken met ontslagen. In Vianen verliezen 82 mensen hun baan.

Een deel van de betrokken werknemers in Vianen, 31 in totaal, heeft een contract voor bepaalde duur dat niet verlengd zal worden. Voor de overige 51 personeelsleden heeft World Online in overleg met de vakbonden deze week een sociaal plan opgesteld, zodat gedwongen ontslagen niet nodig zijn. Vorige week kwam naar buiten dat de sluiting van het hoofdkantoor in Rotterdam 160 arbeidsplaatsen kost.
Volgens perswoordvoerder Jos Waltmans van World Online staat de reorganisatie in Vianen los van de overname door de Italiaanse branchegenoot Tiscali. De afslanking in Vianen is onderdeel van de bezuinigingsoperatie die topman Kinsella al eerder in gang zette om het bedrijf winstgevend te krijgen. World Online gaat zijn activiteiten beperken tot drie kernactiviteiten: toegang tot Internet, netwerkdiensten voor het mkb en de eigen portal. De Internet-aanbieder moet volgend jaar uit de rode cijfers zijn.
Een groot deel van de kostenbesparing komt tot stand doordat World Online stopt met de eigen redactionele invulling van zijn portal. In plaats daarvan koopt World Online content bij derden in. "De afdeling die de portal van inhoud voorziet wordt niet opgeheven, maar krijgt een ander takenpakket. Medewerkers schrijven niet meer hun eigen stukken, maar gaan kanalen beheren, waarlangs het nieuws op de website wordt gezet." Het bedrijf wil nog niet aangeven met welke partijen het onderhandelt over de levering van content.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136784). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×