Managed hosting door True

Banen in gevaar bij Ericsson Enschede

 

Ericsson Business Mobile Networks in Enschede gaat binnen enkele maanden stoppen met de ontwikkeling van DECT-systemen voor mobiele telefonie.

Momenteel werken er 170 mensen aan het systeem. Hoe hun toekomst eruit ziet, is nog onduidelijk. Ericsson verwacht het merendeel te kunnen herplaatsen op de research-afdeling voor mobiel Internet(umts), waarvoor Enschede als een belangrijk ontwikkelingscentrum geldt.
De bonden vrezen dat niet iedereen herplaatst kan worden en eisen daarom een sociaal plan. Vakorganisatie De Unie voor hoger personeel heeft de ondernemingsraad geadviseerd om externe deskundigen in te schakelen.
De reorganisatie vindt plaats op aangeven van het Zweedse hoofdkantoor in Stockholm, waar de mening heerst dat het DECT-systeem uiteindelijk meer zal kosten dan opbrengen. Het concern wil de reorganisatie snel doorvoeren, zo heeft een woordvoerster laten weten.
Ericsson verwacht overigens verder veel van Umts. Nu de telecomgiganten al meer dan 200 miljard gulden hebben uitgegeven aan Umts-licenties, verwachten de leveranciers van netwerken en andere hardware de komende jaren goed geld te verdienen. Voor Umts zijn niet alleen nieuwe zendmasten nodig, ook de consument zal een nieuw draagbaar apparaat moeten aanschaffen om mobiel te kunnen internetten. Ericsson is een vooraanstaande leverancier van deze hardware.
 


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136624). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×