Managed hosting door True

HBO stort zich op scholing in e-zakendoen

 

De avond-hbo Hogeschool Hanzesteden in Deventer begint met een eenjarige post-hbo-opleiding 'e-business'. De opleiding is vooral bedoeld voor mensen die al een hbo-diploma hebben en zich willen specialiseren in elektronisch zakendoen. In september 2001 zal de hogeschool een volledige driejarige e-zakendoen hbo-opleiding bieden.

De eenjarige hbo staat ook open voor studenten zonder afgeronde hogere beroepsopleiding, zo meldt collegevoorzitter van de hogeschool Evert Jan Deelstra. Deze krijgen bij het slagen geen hbo-diploma maar een certificaat van de hogeschool. Volgens Deelstra is de belangstelling voor de opleiding groot. Volgend jaar begint de avond-hbo daarom als eerste een volledige opleiding.
De opleiding is opgezet in samenwerking met werving- en opleiding-bureau Novis. Aan de opleiding werken bedrijven mee als NCR, Compendium en Achmea. De docenten hebben zowel leservaring als kennis van de bedrijfspraktijk.
Er is plaats voor ongeveer twintig studenten. Volgens Egbert van Bel van Novis is het aantal studenten met opzet laag gehouden, zodat de subgroepjes tijdens de cursus niet te groot worden.
Ook de Hogeschool van Utrecht komt in september met initiatieven op het vlak van het e-zakendoen. De hbo stelt studenten Informatica- en Technische Bedrijfskunde in staat een cursus te volgen verzorgd door gastdocenten met ervaring op het gebied van e-zakendoen van Cap Gemini Ernst & Young.
Medewerkers van Cap en van de hogeschool zelf kunnen het studie-onderdeel ook volgen. Studenten voeren samen met medewerkers van Cap onderzoek uit, en kunnen kiezen voor een stage of afstudeeropdrachten voor het bedrijf.
De hogeschool en het IT-bedrijf werken al langer samen. Een groep studenten voert bijvoorbeeld nu marktonderzoek uit voor Cap. Met de opleiding moet de samenwerking de komende jaren structureler worden. De school wil zo de aansluiting op het bedrijfsleven verbeteren. Het IT-bedrijf hoopt dat meer studenten kiezen voor een loopbaan in de IT-sector.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136560). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×