Managed hosting door True

Letsbuyit schrapt banen in Amsterdam

 

Het Internetbedrijf Letsbuyit.com schrapt 8 van de 50 banen bij het Nederlandse kantoor in Amsterdam. De operatie is onderdeel van een reorganisatie waarbij in Europa 80 van de 400 werknemers hun baan verliezen.

Het Internet-bedrijf heeft tot de sanering besloten naar aanleiding van de tegenvallende halfjaarcijfers. Letsbuyit.com wil de logistiek en de marketing centraliseren. "De verschillende landen werken te individueel", aldus een woordvoerder. "We gaan de activiteiten centraliseren in Duitsland, Zweden en Engeland."
Nederland is het financiële hoofdkwartier. Bovendien herbergt de vestiging een logistiek centrum. De reorganisatie zal naar schatting ruim 3 miljoen gulden kosten. Het Internet-bedrijf ging in juli naar de beurs en heeft een intensieve televisiecampagne gevoerd met spotjes waarin nijvere mieren producten lopen te sjouwen. De beursgang bracht ongeveer 140 miljoen op, waarvan volgens het bedrijf nog 134 miljoen over is.
Letsbuyit.com onderhandelt namens consumenten met fabrikanten om een zo laag mogelijke prijs te bedingen. Hoe meer mensen een bepaald artikel willen kopen, des te lager de prijs. Het bedrijf biedt producten aan in vrijwel geheel Europa met uitzondering van het Oostblok.
 


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136544). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×