Managed hosting door True

Sonneveldt wil Baan Investors Dotcom

 

Samen met het Deense softwarehuis Memobase wil de stichting Baaninvestors een nieuw bedrijf oprichten om Baanklanten over te nemen.

Vrijdag gaat de groep van de Amsterdamse organisatieadviseur Sonneveldt proberen minderheidsaandeelhouders van Baan over te halen om hun aandelen in het nieuwe bedrijf in te brengen. De stichting heeft zich steeds verzet tegen de overname van het noodlijdende Baan door het Britse Invensys. Dat bood 2,85 euro per aandeel. Sonneveldt heeft steeds gezegd dat de aandelen het dubbele waard zijn. Nu het hem uiteindelijk niet is gelukt om de overname van Baan voor 2,85 euro per aandeel door Invensys te voorkomen, wil hij onder de naam Baan Investors Dotcom een nieuw bedrijf starten.
Memobase-topman Ole Brondum zei gisteren bij de presentatie dat zijn bedrijf de oplossing in huis heeft om de 15.000 klanten die werken met software van Baan de stap te laten maken naar e-commercie en e-zakendoen. De nieuwe onderneming heeft echter wel 100 miljoen gulden nodig om te kunnen beginnen. Volgens Sonneveldt heeft hij al 1500 aandeelhouders bereid gevonden om hun aandelen Baan in te brengen, maar daarmee is nog maar 40 miljoen gulden binnen.
Brondum weigerde gisteren financiële details te geven over Memobase. Hij wilde slechts kwijt dat het bedrijf, dat op geen enkele beurs een notering heeft, onlangs een overnamebod van 100 miljoen dollar afsloeg en twintig mensen in dienst heeft. Hij beloofde dat de financiële topman op de bijeenkomst vrijdag wel opening van zaken zal geven.
Sonneveldt en zijn nieuwe Deense partner verzekerden hun sceptische gehoor bij herhaling dat het hier echt gaat om een serieus plan. Tot nu toe zijn Sonneveldt en zijn stichting er echter niet in geslaagd spijkers met koppen te slaan.
 

 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136452). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×