Managed hosting door True

Italiaanse Tiscali wil World Online inlijven

 

Gisteren bevestigde World Online de fusiebesprekingen met het Italiaanse Tiscali. De overname zou WOL opnemen in een breder samenwerkingsverband.

Tiscali en WOL zouden samen met 4,7 miljoen abonnees de op een na grootste isp (Internet service provider) worden in Europa, na het Duitse T-Online. Analisten schatten de waarde van WOL op zo'n 8 miljard euro, waarvan 5 miljard voor de leden, 1,5 miljard voor de infrastructuur en 3,5 miljard in de knip, overgehouden uit de beursgang. De beurswaarde van WOL is echter de helft.
Tiscali is twee keer zoveel waard, maar zag eerder dit jaar zijn beursgang aan de Milanese beurs mislukken. Grootaandeelhouder en president van Tiscali Renato Soru wil samenwerken met de Hongkongse KPN-partner Hutchison Whampoa om te bieden op Umts-veilingen. Het heeft verkennende gesprekken met Deutsche Telekom hierover reeds beëindigd. KPN is desgevraagd geïnteresseerd in WOL, dat graag van zijn inhoud af wil en meer telecomdiensten wil aanbieden. Soru zei verder dat in het geval van overname de naam World Online zal verdwijnen; het bedrijf zal opgaan in de Italiaanse aanbieder van Internet- en telecomdiensten.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136328). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×