Managed hosting door True

Baan-aandeelhouders mogen nog stemmen

 

Baan houdt op vrijdag 18 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Naast financiële details over Baan en nieuwe benoemingen krijgen de aandeelhouders alsnog de gelegenheid om te stemmen over de overname van Baan door het Britse Invensys, zo heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

De stemming is een formaliteit. Woensdag werd al bekend dat het Britse Invensys Baan definitief inlijft. Het bedrijf maakte bekend 72 procent van de aandelen te bezitten, en dat vindt het genoeg. Eerder zei het nog minstens 95 procent van de aandelen Baan te willen kopen voor 2,85 euro per stuk. Opmerkelijk daarbij is dat ING zijn belang van 5 procent niet verkoopt en daarmee een fiscaal voordeel van 250 miljoen gulden veilig stelt.
Woensdag sloot de tot tweemaal toe verlengde termijn waarop aandeelhouders Baan hun stukken konden inleveren. Vandaag kan voor het laatst in Baan op de beurs worden gehandeld. Het beursbestuur maakte gisteren bekend dat Baan in november officieel van de beurs wordt afgevoerd.
Hoeveel ontslagen er bij Baan gaan vallen, is nog altijd niet bekend. Nieuwsdienst Computergram spreekt over achthonderd ontslagen. Invensys zei gisteren daar zo snel mogelijk uitsluitsel over te geven. Het bedrijf maakte gisteren wel bekend dat de in januari noodgedwongen als bestuursvoorzitter aangetreden Pierre Everaerts weer zijn plaats zal innemen in de Raad van Commissarissen. Laurens van der Tang wordt de nieuwe bestuursvoorzitter.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×