Managed hosting door True

Afstand gratis/betaald ISP vermindert

De verschillen tussen gratis en betaalde Internet-aanbieders vermindert. Dit blijkt uit de jongste resultaten van de studie van het Provider Enquête Panel.

In het tweede kwartaal van 2000 hebben 1600 Internet-gebruikers aan de proeve meegewerkt. Op de vragenlijsten kunnen zij invullen hoe zij denken over de kwaliteit van de Internet-verbinding, de helpdesk, de Usenet-service en de faciliteiten voor het opzetten van een eigen homepage. Het betreft hier subjectieve oordelen; er is geen sprake van objectieve metingen. Het verwachtingspatroon speelt dus ook een rol. Iemand die elke maand 60 gulden neertelt voor een verbinding, zal andere verwachtingen koesteren dan degenen die gratis surfen.
De volledige resultaten zijn te vinden ophttp://providerenquete.nl. Hier kunnen mensen zich ook opgeven als panellid.
Belangrijkste conclusie van de jongste peiling: de verschillen tussen betaalde en gratis Internet-aanbieders (via de telefoonlijn) worden kleiner. Gratis aanbieder Myweb mag zich zelf winnaar noemen van het tweede kwartaal. Op de bodem van het klassement staan (wederom) de kabelbedrijven en het voortploeterende Superweb. Zolang de enquête bestaat (inmiddels vijf jaar) scoren de meeste kabelbedrijven onder de maat.
De top 10: 1. Myweb (8.8), 2. Euronet 88.7), 3. Cistron (8.6), 4. Demon (8.5), 5. Plex (8.4), 6. Xs4all (8.3), 7. Wish (8.0), 8. Bart (7.8), 9. HCCnet (7.7) en 10. Het Net (7.4).
In de Flop 3 staan: 1. Sonera (3.7), 2. Casema (3.9) en 3. Kabelfoon (5.3).
De enquête is een initiatief van Zwiet Internet Produkties.

Teus Molenaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.