Managed hosting door True

Deloitte stopt met IT-outsourcings-tak

 

Deloitte en Touche willen de IT-outsourcingsactiviteit (CSL), afstoten. Het bedrijf wil zijn consulting-tak niet verzelfstandigen tenzij dit moet.

Nieuwsdienst Computergram meldt dat de afdeling voor IT-outsourcing overdragen wordt aan het management van CSL voor 161 miljoen dollar. Deze stap is een voorbereiding op de beursgang van het toekomstige bedrijf, die volgend jaar 605 miljoen dollar moet opbrengen.
Een woordvoerder van de firma zegt dat alleen druk van de Amerikaanse overheid vanuit de Sec (Securities and Exchange Commission) het bedrijf op andere gedachten zou kunnen brengen over het afstoten van de consulting-tak. De Sec heeft de vijf grote accountancy en consulting firma's, waar Deloitte en Touche de kleinste van is, al laten weten de belangenverstrengeling van de accountancy-praktijk met de consultancy-activiteiten niet op prijs te stellen.
Concurrenten van Deloitte en Touche hebben vergaande plannen hun consultancy-tak te verzelfstandigen. Kpmg International brengt het onderdeel als apart bedrijf naar de beurs. Ernst & Young heeft zijn tak verkocht aan Cap Gemini. In dit verband lijkt het standpunt van Deloitte en Touche op zijn minst eigenaardig.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136104). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×