Managed hosting door True

Roban helpt starters met raad en daad

 

Afgelopen vrijdag is in het Sparta-voetbalstadion de aftrap verricht voor oprichting van Roban, het regionale Rotterdam Business Angels Netwerk.

Met dit eerste regionale netwerk in zijn soort hopen de gemeente Rotterdam, Stichting Roban (ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, banken en adviesorganen) en het Nebib (landelijk koppelaar tussen 'anonieme' investeerders en ondernemers)informal investors en jonge, innovatieve ondernemers samen te brengen.
Metbusiness angels worden privé-investeerders bedoeld, die - om in voetbaltermen te blijven - oud-internationals zijn, die zelf hun onderneming hebben geleid en verkocht. Zij zijn in de regel niet oud, prefereren minderheidsdeelnemingen, investeren in bedrijven uit hun eigen sector en kijken vooral naar de persoonlijkheid van de jonge ondernemer. Naast geld staan ze de starter vooral bij met raad en daad. Door deze begeleiding stijgen vaak de kansen op succes. Bovendien kan de jonge ondernemer vaak niet bij de bank terecht voor groeikapitaal, vanwege het hoge risico.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136020). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×