Managed hosting door True

Essent beconcurreert KPN met kabeltelefonie

 

Essent gaat concurreren met KPN. Niet alleen biedt het bedrijf per 1 september telefonie over de kabel aan, het gaat ook stunten met Internet-tarieven.

Gewoon internetten via de telefoonlijn gaat bij Essent één cent per minuut kosten, in zowel de dal- als de piekuren. Essent, na UPC het grootste kabelbedrijf van Nederland, biedt momenteel al Internet via de kabel aan voor 89 gulden per maand. Daarnaast biedt het nog twee goedkopere Internet-diensten aan via het telefoonnet van KPN.
Essent hevelt nu één van die diensten over naar het eigen kabelnet onder de nieuwe naam Twinner. De klant krijgt dan twee lijnen en twee telefoonnummers, vergelijkbaar met Isdn van KPN. De abonnementskosten zullen volgens Essent minstens eenderde lager liggen dan de vijftig gulden per maand die KPN rekent. Bovendien scheidt Essent Internet-verkeer van gespreksverkeer. Internetten kost ongeacht dag en tijdstip één cent per minuut. Voor het gewone telefoonverkeer rekent Essent tarieven die vergelijkbaar zijn met die van KPN.
De kabelmaatschappij biedt de Twinner-dienst vooralsnog in zeven steden aan: Groningen, Sneek, Zwolle, Assen, Deventer, Hengelo en Enschede. Eind 2003 moet het hele netwerk geschikt zijn voor kabeltelefonie.
Essent heeft 1,7 miljoen kabelklanten. Op de Internet-diensten Free Acces ('gratis') en Key Acces zijn in totaal 180 duizend mensen geabonneerd, en op de breedbanddienst van Essent@Home enkele duizenden. Nu zijn er daar nog maar 110 duizend van over. Free Access kende de meeste weglopers sinds de vloedgolf van gratis Internet-aanbieders.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/136008). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×