Managed hosting door True

Apple voelt zich nog steeds superieur

 

Ergonomisch zijn software en hardware van Apple intuïtiever dan die van PC's. Michel Roelofs van Apple Benelux reageert hiermee op Gerrit van der Veer, die de innovatieve kracht van Steve Jobs' club in twijfel trekt.

Van der Veer, universitair hoofddocent aan de VU in Amsterdam, zegt dat het over is met Apple, omdat het bedrijf zijn afdeling Advanced Technology Group heeft opgeheven (Bij Apple is het nu helemaal over).
"Die opheffing heeft zo'n drie jaar geleden plaatsgevonden", reageert Roelofs. "Die groep hield zich bezig met technologie en onderzoek. Die functies zijn nu geïntegreerd binnen de productontwikkelingen. Als je kijkt naar de resultaten, is het tegenovergestelde van wat wordt beweerd waar, namelijk meer ergonomie in hardware en software." Roelofs verwijst hierbij naar de iMac en iBook, die beide door Apple zijn ontwikkeld na de integratie van de onderzoeksafdeling.
Hij benadrukt dat de onderneming nog steeds samenwerkt met universiteiten bij onderzoek. "Ik denk dat visie binnen een bedrijf veel belangrijker is dan een bepaalde organisatiestructuur." Het leidt geen twijfel dat Roelofs het niet eens is met Van der Veers conclusie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/135924). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×