Managed hosting door True

Equant in gesprek met France Télécom

 

Het in Amsterdam gevestigde telecombedrijf Equant is in gesprek om zich te laten overnemen door de branchegenoten France Télécom of Global Crossing. Dat meldt The Wall Street Journal van dinsdag Met de transactie zou een bedrag gemoeid zijn van 10,5 miljard euro.

Naar verluidt praten de Fransen exclusief met Equant. France Télécom wil bij overname het bedrijf integreren met Global One, de internationale tak van het Franse telecomconcern, die zich richt op multinationale ondernemingen. Sinds de alliantiepartners Sprint en Deutsche Telekom zijn vertrokken uit Global One, is het bedrijf gekortwiekt.
Equant kan een aanvulling zijn op de activiteiten van Global One. Oorspronkelijk beheerde het Amsterdamse bedrijf een wereldwijd reserveringssysteem voor vliegtuigmaatschappijen. Door dit netwerk te vernieuwen is de afgelopen jaren een hoogwaardige infrastructuur uitgerold. De combinatie Global One en Equant kan een serieuze concurrent worden van Concert, de internationale samenwerking van AT&T en British Telecom.
Ook het Amerikaanse Global Crossing zou interesse hebben in Equant. Het bedrijf zou echter niet bereid zijn meer dan 10 miljard euro te betalen. Vooral de ingezakte koers Global Crossing staat financiering met aandelen in de weg.
Equant is in 1995 ontstaan als apart bedrijf van een groot aantal luchtvaartmaatschappijen. In 1998 kreeg het bedrijf een beursnotering. Het netwerk van Equant bereikt wereldwijd ongeveer 2000 steden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/135776). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×