Managed hosting door True

ICT-organisaties tegen wegkapen studenten

 

Fenit en de Vereniging ICT Nederland zetten ICT-bedrijven die studenten van de opleidingen wegkapen, uit de branche-organisaties.

Dit zei Fenit-voorzitter Henk Broeders bij de ondertekening van het 'Duaal leren' convenant tussen hbo-raad en Fenit en de vereniging ICT Nederland. Het convenant moet een einde maken aan het probleem van het wegkopen van studenten.
Alle aangesloten bedrijven zullen zich aan de afspraak houden, zo verwacht Broeders. "We hebben enig gezag." Kapen de aangesloten bedrijven alsnog studenten weg, dan krijgen ze een berisping. "Desnoods zetten wij ze uit de vereniging", zei Broeders. Fenit vertegenwoordigt zo'n tweehonderd bedrijven, de Vereniging ICT Nederland ongeveer driehonderd. Slechts zo'n veertig zijn bij beide organisatie aangesloten.
De twee organisaties sloten vrijdag een overeenkomst met de hbo-raad waardoor studenten voortaan een gedeelte van de opleiding bij een bedrijf kunnen volgen. Een student volgt twee dagen onderwijs bij de hogeschool en werkt drie dagen bij een bedrijf. Het diploma van de duale-opleiding is gelijk aan het reguliere diploma.
Het duale programma is zeer populair, stelden alle aanwezigen. Een eerste bijeenkomst leverde vele tientallen meer belangstellende studenten op dan de vijftig die KPN kan plaatsen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/135744). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×