Managed hosting door True

KPN heeft geen vrees voor nieuw gsm-virus

 

Terwijl in Spanje het, overigens onschuldige, gsm-virus Timofonica rondwaart, ziet KPN Telecom de toekomst vol vertrouwen tegemoet. "Zo'n virus is bij ons technisch niet mogelijk; het is niet mogelijk met sms-berichten een kettingreactie te ontketenen", reageert woordvoerster Carla van Lomwel van KPN.

Dinsdag dook in Spanje bij klanten van mobiele-telefoonaanbieder Movistar het virus Timofonica op. De kwelgeest is, evenals 'Iloveyou', geschreven in Microsoft Visual Basic. De 'worm' geeft vervelende boodschappen door via sms-diensten (short messaging service) en stuurt zichzelf door via het adresboekje van de gsm-telefoon.
Naarmate computernetwerken en (mobiele) telefoonnetwerken convergeren, is het geheel bevattelijker voor virussen. Dat bleek ook bij de 'Iloveyou'-epidemie toen sommige faxen pagina's met merkwaardige lijnen code uitspuwden als gevolg van e-mail naar fax diensten. De grootste achilleshiel is en blijft het computernetwerk, omdat virusmakers hiervan veel meer kennis hebben.
KPN-Telecom wordt er niet zenuwachtig van. "Je kunt niet beletten dat iemand een vervelend sms-bericht naar een ander stuurt, maar bij ons is het technisch niet mogelijk dat iemand een kettingreactie ontketent en dat is toch het kenmerk van een virus", aldus Van Lomwel. "Totdat het tegendeel is bewezen", voegt zij er voor de zekerheid aan toe.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/135668). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×