Managed hosting door True

KPN kiest Adsl USB-modems Alcatel

 

KPN Telecom heeft bij Alcatel een opdracht geplaatst voor 26 duizend Adsl USB-modems voor eindgebruikers. De modems worden geleverd als onderdeel van KPN's Mxstream snelle Internetdienst, waarvoor de benodigde aanpassingen aan het KPN-netwerk ook al door Alcatel worden gedaan.

. Het is een technologie die supersnel dataverkeer mogelijk maakt over 'gewone' koperen telefoonlijnen. Adsl is vele malen sneller dan Isdn. Behalve voor supersnel Internet, is de technologie ook zeer geschikt voor andere breedbanddiensten die snelle verbindingen nodig hebben, zoals telewerken, teleleren, online videospelletjes en verschillende e-handelstoepassingen.
Deze zomer zal KPN beginnen met de grootscheepse uitrol van Adsl. De Nederlandse telco verwacht in 2000 zo'n honderdduizend abonnees te hebben aangesloten op deze nieuwe snelle Internetdienst. En voor 2001 wordt een verdere groei voorzien naar driehonderd- tot vijfhonderduizend abonnees.
Alcatel geldt inmiddels als één van de allerbelangrijkste spelers op de Adsl-markt. Met een omzet van 23 miljard euro (50 miljard gulden) in 1999 en 118 duizend werknemers, is de onderneming actief in meer dan 130 landen. Behalve aan KPN Telecom heeft Alcatel Adsl-producten geleverd aan onder meer Telekom Austria, Swisscom, het Zweedse Telia, BT en NTL in Groot Britannie, het Belgische Belgacom, Telefónica in Spanje, France Telecom, Telecom Italia, Telstra in Australie en PT Telecom in Indonesie. Verder heeft het bedrijf Adsl-netwerken geïmplementeerd in Canada, China, Korea en Thailand. In de VS is Alcatels Adsl-technologie ingezet bij Bell Atlantic, SBC (Southwestern Bell, Pacific Bell, en Ameritech), BellSouth en Allegiance.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/135592). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×