Managed hosting door True

Bibit met nieuwe online-betalingsvormen

 

Online-betalingsfacilitator Bibit introduceert binnenkort een aantal online diensten op het gebied van betalen via Internet. Met KPN Mobile gaat het betalingen met de mobiele telefoon mogelijk maken via het Wap-protocol.

In samenwerking met incassobureau Intrum Justitia komt er een Electronic Bill Presentment & Payment (EBPP) dienst. Volgens directielid Martijn Hovinga van Bibit, zullen de nieuwe betalingsvormen na verloop van tijd zo'n 40 procent van het betalingsverkeer voor hun rekening nemen.
Vooral van de Wap-betaaldienst die Bibit met KPN Mobile op poten heeft gezet, verwacht Bibit veel. De eerste webwinkel die het systeem - ondanks het nog zeer geringe aantal mobiele telefoons die het protocol ondersteunen - in gebruik zal nemen is Hot Orange. Berichten in de media en sombere verhalen van deskundigen die het vroegtijdig verscheiden van het protocol voorspellen hebben noch Bibit, noch KPN Mobile klaarblijkelijk afgeschrokken om flink in deze betaaldienst te investeren.
Meer dan de helft van de aankopen via Internet in Europa wordt afgehandeld via een creditcard, en nog eens 25 procent op een traditionele manier (onder rembours, of via acceptgiro bijvoorbeeld). De overige 25 procent vindt plaats met diverse andere betaalmethoden, waaronder de met veel trompetgeschal aangekondigde SET-standaard, die nauwelijks ingang vindt. Eenvoudige en laagdrempelige betaalmethoden zijn een beginvoorwaarde voor het tot volle bloei komen van de commercie op Internet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/135524). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×