Managed hosting door True

Principe-akkoorden cao's Lucent en Bull

Vakbonden bereikten principe-akkoorden over de cao voor IT-bedrijven Lucent Technologies en Bull. Bij Lucent stijgen de salarissen op 1 juli met 3,9 procent. De loonschalen worden op hetzelfde moment met 4 tot 8 procent verhoogd.

De overhevelingstoeslag verdwijnt en werknemers krijgen daarvoor op 1 januari nog één procent extra. In de nieuwe eenjarige cao geldt de winstuitkering ook voor de laagste loonschalen. Lucent heeft in Nederland ongeveer 2500 werknemers.
Ook de cao-onderhandelingen met IT-bedrijf Bull zijn gereed. Bull gaat akkoord met vier procent meer loon, met daarnaast één procent eenmalig. Dit meldde Theo van Neerven, directeur P&O bij Bull-Nederland, begin deze week. De circa 400 werknemers krijgen per 1 april 2000 en 1 februari 2001 één procent meer, op 1 juli 2 procent extra en op 1 oktober.
Over beide principe-overeenkomsten praten de bonden met de leden. De vakbonden overleggen de komende weken met de leden van Lucent. Het overleg bij Bull vond afgelopen dinsdag plaats, waarbij de leden zich unaniem akkoord toonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.