Managed hosting door True

Vermeend versoepelt ICT-immigratie

 

Minister Vermeend van sociale zaken en werkgelegenheid versoepelt het immigratieproces voor mensen die een automatiseringsfunctie gaan bekleden. Bedrijven hoeven deze vacatures niet meer aan te melden bij Arbeidsvoorziening.

De werkgeversorganisaties Fenit en V-ICTN hebben verheugd gereageerd op de beslissing van de bewindsman om vooruitlopend op aanpassing van de Wet Arbeid Vreemdelingen de vacaturemelding te laten vervallen. Dat geldt dan voor functies waarvan Arbeidsvoorziening, op bases van recente ervaring, weet dat op voorhand geen Nederlands personeel voorhanden is. Deze functies moeten nog nader worden bepaald.
Eind maart deden de werkgevers bij de minister hun beklag over de "lange en bureaucratische procedures voor het aanvragen van een werkvergunning". De nieuwe methode geeft een tijdswinst van minimaal vijf weken.
Vermeend is het eens met de belangenorganisaties dat "ten aanzien van de hoogwaardige ICT-sector sprake is van buitengewone omstandigheden." De Fenit heeft onlangs laten becijferen dat het tekort aan IT'ers in Nederland ligt op 12.500. Dat aantal ligt veel hoger als ook automatiseringsfuncties buiten de IT-branche worden meegeteld. Fenit noemt dat een bedreiging voor de concurrentiepositie en economische ontwikkeling van Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/135312). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×