Managed hosting door True

Microsoft zelfstandig in Nederland en België

 

Microsoft Benelux wordt opgesplitst in twee zelfstandige vestigingen in Nederland en België. De splitsing is een initiatief van de vestiging in de Lage Landen zelf.

De nieuwe ondernemingen gaan officieel op 1 juli van start, maar de feitelijke voorbereidingen zijn al in volle gang. Volgens John Mangelaars, die algemeen directeur wordt van Microsoft Nederland en daarnaast regiomanager blijft van de Benelux, is de noodzaak voor de splitsing het afgelopen half jaar klemmender geworden. "We verspillen steeds meer tijd aan de coördinatie tussen de twee landen. En dat neemt alleen maar toe, omdat de markt immers in steeds sneller tempo verandert, ook in Nederland zelf. Twee markten tegelijk in de gaten houden, dat is een kansloze zaak."
De splitsing zal niet leiden tot ontslag of gedwongen verhuizing van personeel. Integendeel: Microsoft wil in Nederland in korte tijd uitgroeien tot tweehonderd medewerkers. De groei komt vooral ten goede aan de nieuwe dotcom-poot, waarin de activiteiten gebundeld worden voor Internetbedrijven, draadloze applicaties, televisie en het huisvesten van applicaties (hosting enaccess).
Volgens Mangelaars past de reorganisatie in Nederland en België in het streven van Microsoft een echt 'wereld'-bedrijf te maken. "Redmond beslist niet langer wat goed is voor de VS, en niet slecht voor de rest van de wereld. Het is heel goed denkbaar dat Europa in het vervolg over draadloze applicaties beslist, en Japan over consumentenproducten. De uitwerking van de finesses van deze besluiten ligt op landenniveau, en voor een goed management wordt de regio Benelux dan wel erg groot".

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/134920). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×